Bu Blogda Ara

29 Eylül 2008 Pazartesi

Revani

Geçen sene kalburabastı (dayım çok seviyor) , ondan evvel şekerpare, bu bayramda revani (kuzenimin tatlısı) yaptım. Evde yiyenler olunca ve beğenilince de daha bir zevkle yapıyorum. Ben şerbetli tatlı yemiyorum, ama yaparken yemiş kadar oluyorum.


Tıklayınca tarife ulaşabilirsiniz. Herkesin bayramı kutlu olsun!

Balmain..Kate Moss..Balmain..Kate Moss..Balmain...

Kate Moss, sadece Balmain'in deri/lateks karışımı pantolonuyla kalmamış; ekose ve zebra desenli pantolonlarından da edinmiş. Görücüye çıkan 2009 Balmain Yaz Koleksiyonundaki kot pantolonlarla giyilen ceketleri ve mini elbiseleri bakalım Kate M. tarafından beğenilecek mi??

Ayakkabılar da Kate Moss'un Steven by Steve Madden marka gladyatör sandaletlerinin topuklanmış haline benzemiyor mu?

24 Eylül 2008 Çarşamba

Kapak Kızı Kate..

İtalyan Elle dergisinin 2008 Ekim sayısının kapak kızı KATE BOSWORTH...Fotoğraflarda masum ve güzel. Özellikle saçı uzayınca daha da güzelleşmiş.Ama dergi çok ağır yaa!

23 Eylül 2008 Salı

Bu hafta sona ermeden yapılacaklar:

1. Yeniden gösterime giren Kara Şövalye filmine (bu sefer) gidilecek!

2. Steve Madden'da 22 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında 2008/9 sonbahar-kış sezonu ürünlerinde indirim var. Gidip bakılacak. Özellikle şu çizmeye:
3. Müge İplikçi'nin son romanı KAFDAĞI alınıp okunacak.

22 Eylül 2008 Pazartesi

Karnımda Kelebekler Uçuyo!

2008 Emmy Ödül Töreni'nde HEIDI KLUM'un LORRAINE SCHWARTZ marka kelebek küpeleri, at kuyruğu saçı ve makyajı...Hoştu.

Alıntı (12):

Adam: "...Derinliğim yok, sırf yüzeyden ibaretim."

Sofos: "Yüzey de derinlik kadar önemlidir. Yüzeyi dalgalandıran şey derinden gelir. Bilirsin, şarap da kabuğu soyulmuş üzümlerden yapılmaz."
YAHUDİ EFENDİ
TANRI'YA VE DELİLİĞE DAİR
TOKSÖZ B. KARASU

21 Eylül 2008 Pazar

Deri Pantolon

BALMAIN'in 2008/9 sonbahar-kış koleksiyonunda yer alan deri/lateks karışımı cepleri fermuarlı pantolonunu Kate Moss'ta görünce (16 Eylül) aklıma şu geldi:

"Sanırım, Kate Moss'ta Emmanuel Alt'in takipçilerinden!!" Yeni saçları da fotoğraftaki mankene benzemiyor mu?

19 Eylül 2008 Cuma

RAMAZAN LEZZETLERİ

Fırından yeni çıkmış sıcacık Ramazan Pidesi... Ne iftariyelikler ne de yemekler. Sırf pide yemek istiyorum ben!
Ve tatlıların en hafifi Güllaç. Eskiden neden sevmezmişim ki bu lezzeti. Dışardan hazır alınıp yenildi mi daha tatlı geliyor!

18 Eylül 2008 Perşembe

Bere Takmak İstiyorum!

Koyu renk olanını.. Defilelerde upuzun fönlü saçlarla kullanılmış (bak. Burberry Prorsum ve Alexander Wang).. Nicole Richie ve Rachel Bilson kışı beklemeden takmışlar ama...

17 Eylül 2008 Çarşamba

Kane...Christopher Kane..

CHRISTOPHER KANE'in 2009 ilkbahar/yaz koleksiyonu akılda kalıcı. Dinazorlardan, gorillerden ilham alarak hazırladığı dairelerden oluşan kıyafetleri harika. Özellikle resimdeki pembe elbise. Rengi ve kesimi bana düğün pastasını çağrıştırdı. Tok karnına yazı yazıyorum :)

Goril ve leopar baskılı tişörtü aklınızın bir köşesine not edin. Koleksiyonun geri kalanı merak ediyorsanız, buraya bakabilirsiniz.

Son Gözdelerim:

FlorMar'ın Plus Quartz 02 numaralı kırmızı ojesi (sanırım domates kırmızısı) ve mavi kalpli kolye ucum.

16 Eylül 2008 Salı

Tayland'ın başkenti neresidir?

Bu sorunun yanıtı ne biliyor musunuz? GRUNG TAPE ! Bangkok değil. NTV Yayınları'ndan çıkan CAHİLLİKLER KİTABI'nda yazıyor. Sadece cahil yabancılar buraya Bangkok diyormuş (cahilliğim onaylandı); bu isim 200 yılı aşkın süredir kullanılmamaktaymış. Tayland'ın başkenti Bangkok deyip durmak, Taylandlıların Britanya'nın başkentinin Billingsgate ya da Winchester olduğunu iddia etmelerine benziyormuş.


Gelelim Cahillikler Kitabı'nda yer alan 210 sorudan birkaçına:
  • Gergedan'ın boynuzu neyden oluşur?
  • II. Katerina nasıl öldü?
  • Tırnak ve saçlar ölümden sonra ne kadar süre daha uzar?
  • Dünyadaki en uzun dağın adı nedir?
  • Bir kediyi aşağı atmak için en uygun kat binanın kaçıncı katıdır?

Fon Müziği: Fleet Foxes'tan Mykonos. Bu aralar bu şarkıya takıldım!!

12 Eylül 2008 Cuma

Beyazlar içinde Kirsten Dunst

Alexi Lubomirski'nin çektiği Harper's Bazaar Ekim sayısında yer alan KIRSTEN DUNST fotoğrafları:
Kıyafetler: Dolce&Gabana, Chanel, YSL

Mavi ve yeşil fonda beyaz kıyafetler içinde mutlu bir Kirsten Dunst var karşımızda. Yeni filmin ve yeni aşkın getirdiği mutluluk olsa gerek.

11 Eylül 2008 Perşembe

Kahve ve Çikolata Keyfi

İzmir'e açılmasını dört gözle beklediğim KAHVE DÜNYASI, AGORA ALIŞVERİŞ MERKEZİ'nde açıldı. (Yuppi) İstanbul Cevahir AVM'deki Kahve Dünyası'nda hem lezzetli hem de ucuz kahvenin keyfini bir yıl önce yaşamıştım. İzmir'e açıldığı ilk gün anneme kahve sözü vermiştim ve bugün bu sözü gerçekleştirmiş olarak karşınızdayım. Alamet-i farikası olan kaşık çikolata, harika. Cam bardakta gelen Latte'si ise müthiş.

İkramlarla bizi daha da şımarttılar: Çikolata Kaplı Kestane, Çikolata Kaplı Lokum ve Drajeler... Bir de Efes Otelinin altında hizmet vermeye başlamışlar.


9 Eylül 2008 Salı

Yeni Koleksiyonu

KATE MOSS ve TOPSHOP birlikteliği meyvelerini vermeye devam ediyor. Bu yazımda bahsettiğim kalp işlemeli gri hırkası da yeni koleksiyonda yer alıyor.
Son haftalarda giydiği püsküllü cekette Topshop'tan. Hem gece hem de gündüz şıklığından taviz vermeyenler için:

8 Eylül 2008 Pazartesi

Kırmızı halıya kot çok yakışıyo!..

NATALIE PORTMAN'ın Venedik'teki kot,tişört ve sandaletli kırmızı halı fotoğraflarını TUNA KİREMİTÇİ de beğenince "araştırmacı gazetici ruhum" tekrar hortladı!!! ER kişi görüşü yabana atılmamalı... Sağol(x3)


Tavuskuşu yüzüğüne dikkat !! Fotoğraflar:portmansource

7 Eylül 2008 Pazar

MAVİ ve PEMBE (II)

Son zamanlarda tutuklu kaldığım iki renk...2009 ilkbahar sezonunda kendilerine yer bulmakta gecikmemiş. İyi de olmuş. Koleksiyonlarını merak ettiğim ALEXANDER WANG ve KAREN WALKER'da bu renklere rastlamak mümkün.

KAREN WALKER'dA lacivert ceket ve mavi gömlek ikilisini görünce aklıma FATİH TERİM geldi:))

LAL KİTAP

Ben bu kitabı çok sevdim. "2007 Duygu Asena Roman Ödülü" sahibi bu romanı NUR YAZGAN yazdı. Esin perisi var bu kitapta. İki kadının bedenine giriyor. Ancak başkalarına ilham veriyorken bedelini de ödüyorlar. Fiyatı:9 YTL. Doğan Kitap'tan çıkan romanın ilk cümlesi şöyle:
"İncecik bir ışık demetiydi."

5 Eylül 2008 Cuma

Aa..Aynı Sandalet!!

Yeşil elbisesiyle uyumlu elma detaylı kemerinden mi bahsetsem... Benim sandaletlerimi giymiş, yoksa ondan mı bahsetsem...Köpeğiyle verdiği pozun güzelliğinden mi bahsetsem... KIRSTEN DUNST bu vesilelerle yine bur(a)da!!!

4 Eylül 2008 Perşembe

Arada Kaynadılar!!!

Ankara'dan aldığım "BAY YUMURTA" görevini yerine getirdi. "I LOVE U" yazısı çıktı!! Ayrıca bu bir sarmaşıkmış.. Filiz verdikçe veriyor.. Endişeliyim ya bütün evi sararsa:)))

********
KHALED HOSSEINI'nin Uçurtma Avcısı kitabından sonra BİN MUHTEŞEM GÜNEŞ kitabını da okudum. Mekanımız yine Afganistan, ama bu sefer Khaled kadınlar üzerinden öyküsünü anlatıyor. Güzel, çabuk okunan bir kitap. Yıllar önce "Osama" filmini izlediğimden konu fazla yabancı gelmedi. Hatta filmden sonra bir daha Afganistan ve kadınlar konusunun birarada kullanıldığı filmleri izlememe ve kitapları okumama kararı almıştım. Kız çocuklarının molla geçinen ihtiyarlarla evlendirilmesi bugün bile sinirlenmeme yol açıyor.
********
Tülbent trendine kayıtsız kalmadım. Sarı tülbent, çekmeceden çıktı!..

1 Eylül 2008 Pazartesi

Pierre Hardy

Ünlü Fransız ayakkabı tasarımcısı PIERRE HARDY'nin 2008/9 sonbahar-kış koleksiyonu her zevke hitap ediyor. Seçtiğim mavi ayakkabının siyahı en son NICOLE RICHIE'nin ayağında görüldü. Siyah siyah bi' yere kadar ben mavide tutuklu kaldım!..
Pierre'e göre bir ayakkabıya duyacağınız tutku o ayakkabıyı güzel yaparmış. Ucuz ya da pahalı, yüksek topuklu ya da düz fark etmez. Ama gördüğünüzde tutku duyuyor ve ayağınızı süslemesini istiyorsanız, işte o güzel olandır, demiş.

Tülbentimiz de Globalleşti!!!

KIRSTEN DUNST'ın boynunda tülbent göreceğim aklıma gelmezdi. Ben nasıl takılır diye düşünürken (daha çok düşün sen- nerde eylem, nerde tülbentler).. Kiki, ne güzel de bağlamış. Özendim.