Bu Blogda Ara

30 Aralık 2008 Salı

Rimmel Göz Altı Kapatıcısı


Reklamlarında Kate Moss'un yer aldığı Rimmel markası, yaklaşık bir aydır Türkiye'de sadece Watsons mağazalarında satılıyor. En hit ürünü de her bir dakikada satılan göz altı kapatıcısı. Fiyatı:9,99 YTL. E vitamini içeren ve cilde ışıltı da veren bu üründen memnun kaldım. Fiyat ve kalite uyumu açısından beş yıldızı hak ediyor.

29 Aralık 2008 Pazartesi

Zara Kaban

Önce sokak modasını takip ettiğim bloglarda gördüm, sonra Tülin Şahin'in üzerinde.İnternette markasını araştırdım, bulamadım. Sonra Zara mağazasında karşıma çıktı!..Fiyatı:169,95 YTL. Rengi, dokusu ve biçimiyle çok kullanışlı. Kabana ihtiyacı olanlara öneririm.

26 Aralık 2008 Cuma

Kot Etek

İstediğim kot eteği Mavi Jeans'in sitesinde buldum. Ne öyle minicik ne de uzun. Tam bir klasik model. Şöyle siyah rugan babetlerle de süper şık olur. Değil mi? A, dostlar!..
Kot Etek: Mavi Jeans; Leopar tunik: Topshop; Hırka ve Çanta: Collezione; Rugan babet: French Sole; Bere: Little Big; Siyah opak çorap: Urbanoutfitters

25 Aralık 2008 Perşembe

Milföy Pasta Tarifi

Yılbaşında bu milföy pasta tarifini deneyeceğim. Yapılışı çok kolaymış!..

24 Aralık 2008 Çarşamba

Fonksiyonel Eldiven

İster parmaksız eldiven olarak giyin, parmaklarınız üşürse eldivenin üstündeki küçük koruyucu cebi kapatın olsun size tek parmaklı eldiven!.
Kim giydi: Kirsten Dunst
Nerelerde Satılıyor: Urbanoutfitters, Topshop, Gap, Claire's mağazalarında ve ayrıca semt pazarlarında.

Collezione Çanta, Part:II

İki ya da üç yıl önce (tarihler ve isimler konusunda hafızam sıfırdır) Marc Jacobs, Chanelvari yani kapiton (quilted) ve zincir saplı bir çanta yaptı. Trendsetter Kate Moss, magazin dergilerinde bu çantayla boy gösterdi. Türkiye'de de Collezione markası benzerini aynı yıl yaptı. Hemen aldım!... [Geçen sene de Koton markasında benzeri vardı.]
Collezione Çantam, Marc Jacobs'un kapiton çantası
Çantamın içi boş olduğundan biraz boynu bükük duruyor, ama fotoğraftakinden daha güzel. En severek kullandığım çanta. Marc'ın çantasının yanlarında da iki cebi var, ama benim çantamda yok!.. Fakat, Chanel'in vintage modellerinde bulunan püskül çantamın fermuar yerinde var; Marc'ta yok!..

22 Aralık 2008 Pazartesi

Üç Renk: Siyah-Beyaz-Gri

Siyah sahte kürk mont: Collezione (şu an indirimde-fiyatı:30 Ytl.)
Gri skinny jean ve siyah bere: Topshop
Siyah bot: Steve Madden
Kapiton, zincir saplı çanta: Miss Selfridge
Beyaz tişört: La Garçonne

20 Aralık 2008 Cumartesi

Collezione Çanta

Collezione, Chloe markasının 2006 yıllında "Betty" adını verdiği çantanın benzerini yapmış. Fiyatı da uygun. Eğer çantaya ihtiyacınız varsa bence bir bakın. Collezione markasının ayakkabı ve çantaları sizi şaşırtabilir. Aralarda hit olmuş parçaları bulmak mümkün. Bu çanta benim olmalı!..

Kate Moss, Chloe Betty çantasını takmış koluna. Takvimler 2006 kışını gösteriyor!..

19 Aralık 2008 Cuma

Leopar Üstüyle Kate Bosworth

Dün zebra desenli bir üst istediğimden bahsettim. Bugünde Kate Bosworth'un üstünde leopar desenli bu üstü gördüm. Bunu da beğendim!.. Hatta şöyle bir kombinasyon fikrim var:

Ayakkabı olarak leopar babet, üst olarakta zebra desenli bir üst ya da tam tersi!..

Rag&Bone 2009 Kış Öncesi Koleksiyonu

Takibe aldığım markalardan birisi de Rag&Bone. 2009 kış öncesi (pre-fall) koleksiyonunda yine bana hitap eden parçalar hazırlamışlar. İlk fotoğraftaki cepli beyaz tişörtün benzerini bu yaz sıkça giymiştim. Siyah ve lacivert kombinasyonunu severim. Pileli etekleri görünce o koleksiyonu öve öve bitiremem!. Bere ve zincir kolyeyi isteklerim arasına ekledim.
Oh be!.

18 Aralık 2008 Perşembe

80'lerin Etkisi

*Zebra desenli bir üst istiyorum. Body olur, mayo olur, tişört olur. Artık hangisi denk gelirse.. Zebra deseni hoşuma gitmeye başladı. Bu, moda çekiminde Milla'nın giydiği body.
*Jean gömlek, alışveriş/istek listemin başında yer alır, ama hala istediğim gibi bir tane uzun kollu bulamadım!. Hem böyle hem de şöyle giyeceğim. Tabi bulursam!..

17 Aralık 2008 Çarşamba

Dior Joaillerie


İnsan Dior'un takıları karşısında hangisini seçeceğeni şaşırıyor. Değerli ve yarı-değerli taşlardan yapılan bu takılardan birini alsan diğerinde aklın kalır. Özellikle yüzükleri için bu dediğim daha çok geçerli. İşte bunlarda seçtiklerim:

Papatyalı, kelebekli ve uğur böcekli yüzüğün bir benzerini görmüştüm, ama nerde gördüğümü hatırlayamıyorum!.. Zincir bilekliklere de bittim!..

16 Aralık 2008 Salı

15 Aralık 2008 Pazartesi

Limonlu Kek

Hazırlanışı inanılmayacak kadar kolay olan bu keke herkes bayılacak. Çok hafif ve lezzetli. Limon aromasıyla da insanın içini ferahlatıyor. Sadece 4 yemek kaşığı şekerle yapılmasıda diğer bir artısı.Malzemeler: 2 yumurta, 4 yemek kaşığı toz şeker, 100 gr. tereyağı/margarin (oda sıcaklığında), 200 gr. un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 rendelenmiş limon kabuğu. Üzeri için pudra şekeri.
Yapılışı: Yumurta ve toz şekeri mikserle şekerler eriyene kadar çırpın. Margarini ekleyin ve çırpmaya devam edin. Un, vanilya, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip karıştırın. Mikserle çırpmıyoruz. Kurabiye hamuru gibi oluyor. Yağlanmış kek kalıbına hamuru koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpiştirin. Afiyet olsun!..

Bunu Seviyorum

Desenli/Desensiz mini elbiseleri siyah opak çorapla giymeyi. Başrolde de siyah rugan babetler....
Olay Çalışması: Kate Moss, 2005-2008 yıllarında.

14 Aralık 2008 Pazar

KELEBEK VE DALGIÇ

"Gözüm dışında iki yerim daha felç değil: Hayal gücüm ve belleğim." (Jean-Dominique Bauby)

Küçük Keyifler

Dergi Keyfi..Eskiden daha çok dergi okurdum. Moda, kadın, film, yemek.. Şimdi daha seçici oldum..
Paris Vogue: Aralık-Ocak sayısını Monaco prensi Stephanie'ye ayırmışlar. Artan dolar/eurolar derginin fiyatını da arttırıyor. Her ay yeni fiyatıyla karşımızda.. En azında Amerikan Vogue gibi değil fiyatı!..
Empire Dergisi: Aralık sayısında Seven(Yedi), Yaratık ve Hayatındaki Azizleri Keşfetme Kılavuzu DVD'sinden birini seçebilirsiniz. Vizyona girdiğinde iyi yorumlar alan Yaratık(Host) filmini seçtim. Güzel bir film. İyi bir seçim. Film dergilerinin eski sayılarını da okumak ayrı bir zevk. Gözden kaçan detayları bulabilirsiniz. Tabii filmi izledikten sonra...
All Alışveriş Dergisi: Aralık sayısında eşantiyon olarak Blistex marka dudak nemlendiricisi veriyor. Dergi 4 YTL, dudak nemlendiricisi 6,5 YTL.. Yanında da güzel bir dergi.. Daha ne olsun!. Resimde iki dudak nemlendiricisi görüp iki tane verdiğini sanmayın!.. Şansıma benim aldığım All dergisinde iki tane birden vardı. Hihihi..Çikolata keyfi
Kahve Dünyası'nda çikolata fondü lezzizdi. En çokta çilek yakışıyor; mevsimi olmamasına rağmen....

11 Aralık 2008 Perşembe

Ekim 2008 Elle Sayısındaki Lindsay Lohan

Fotoğraflardaki bilekliklere bayıldım. Özellikle de prizma şeklinde olanına...Beresi ve şapkası da tam benlik!.. Uff.. Ayakkabıları da öyle... Ojesine ne dersiniz?

10 Aralık 2008 Çarşamba

Pull and Bear Tişörtüm

Onu çok sevdim... Görür görmez beğendim (İlk görüşte aşk!.).. İki kere bile düşünmedim..Hemen aldım!..
Nesini sevdim: Beyaz pamuklu tişört + Uzun + I LOVE NY yazısı var + Küçük kırmızı kalpleri unutmayalım! + Siyah fotoğraf baskısı var + Araba resimleri var + Var oğlu var!..

6 Aralık 2008 Cumartesi

Brüksel Muhallebisi

Hafif lezzetiyle çok sevdiğim bir sütlü tatlı daha!.. Az malzemesi ve kolay yapımıyla da benim gözdem. Damağa yapışmasına da bayılıyorum. Kokusuna da keza..
  • 1 lt. süt
  • 3 Türk kahvesi fincanı un (tepeleme)
  • 3 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 100 gr. margarin
Tencereye sırasıyla süt, şeker ve unu ekleyip tencereyi ocağa koyuyoruz. Kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca/koyulaşınca margarinini ekliyoruz. Margarin eriyene kadar biraz daha karıştırıp ocaktan alıyoruz. Ocaktan alır almaz hiç bekletmeden mikserle 3-4 dakika kadar yüksek ayarda çırpıyoruz. Çırptıktan sonra kaplara boşaltıyoruz; isteyen büyük borcama isteyen de küçük muhallebi kaplarına boşaltabilir. Oda sıcaklığına gelince de dolapta 2 saat kadar soğumaya bırakıyoruz. Durdukça güzelleşen bir tatlı!.

Ten Rengi Ayakkabı

Mavi elbise giydiğin zaman altınada ten rengi ayakkabı giyiyorsun. Son zamanın moda görüntüsüne kavuşuyorsun!.. Pembe, beyaz , krem rengi elbiselerle de ten rengi ayakkabı giyilir. Kristen Bell, hem mavi elbisesi (Herve Leger) hem de pembe eteğiyle ten rengi Jimmy Choo ayakkabısını giymiş. Bu trendin de öncüsü olmuş!..
Lucy Liu, Kristen Bell

5 Aralık 2008 Cuma

Asker Botları


Asker botlarımı en son ortaokul yıllarında giymiştim. Annem saklamış, atmaya/vermeye kıyamamış. Taş gibi (onun ifadesi) duruyorlar. Eskiden fazla sevmezdim bu botları, ama şimdi gözüme hoş geliyor. Rahatlığı da cabası!..

3 Aralık 2008 Çarşamba

Overdose

Pötikare gömlek + Pantolon Askısı + Zımbalı Kemer + Zımbalı Bileklik + Bilekte Biten Bot (Bootie) + Deri Ceket =
Rag & Bone 2009 Bahar Koleksiyonu
Bu görüntüyü sevdim. Tek tek sayınca fazlaymış gibi geliyor, ama hepsi birarada güzel gitmiş. Sizce?

2 Aralık 2008 Salı

Erkek Ceketleri

Boy by Band of Outsiders'ın 2009 Bahar yüzü Kirsten Dunst'ın üzerindeki blazerlar harika!. Özellikle lacivert olanına yatırım yapmak akıllıca..
Erkek ceketlerine diğer koleksiyonlarda da rastlamak mümkün:

Marc by Marc Jacobs, Etro, Rag&Bone, Stella McCartney
fotoğraflar: style

Soket Çorabı Nasıl Giyeyim?

Sadece pantolonlarla giymeyin. Bir değişiklik yapın ve elbisenizin altına giyin!
*Kolsuz ve/veya yarım kollu elbiseleri çizgili üstlerle kombinleyin. Not: Mavi-siyah çizgili uzun kollu üste ihtiyacın var!..
*Soket çorabı, çin malları satan yerden aldım. Hoşuma gitti. Penti'den aldığım dudak baskılı çekmece beklesin!..