Bu Blogda Ara

27 Kasım 2014 Perşembe

Kahvaltı: Poşe yumurta ve greyfurt suyu


Eskiden poşe yumurta (suda yumurta) yaparken suyuna mutlaka sirke eklerdim. Ancak yumurta yerken gelen bu sirke tadını beğenmezdim. Bu yüzden de poşe yumurtayı pek tercih etmezdim. Yaptığım hatalardan dolayı da zaten yumurta beyazı sarısını güzelce sarmazdı. Öğrendiğim bir kaç püf noktasıyla bu durum artık değişti.Artık 2 dakikada istediğim gibi yumurtam hazır oluyor.

  • Püf Noktası 1: Eğer yumurtanız tazeyse sirke eklemenize gerek yok. Tazeliğinden emin değilseniz suyu kaşıkla karıştırarak döndürün.
  • Püf Noktası 2: Benim yaptığım hatalardan biri de yumurtayı kaynar suya eklemekti. Kaynar suya eklemiyoruz. Suda baloncuklar gördünüz mü tencereyi ocaktan alın ve baloncuklar kaybolduğunda tekrar ocağa koyun. Ocağın altını da kısın.
  • Püf Noktası 3: Bir de yumurtayı direk suya kırmayın. Küçük bir kaba kırıp yakın mesafeden suya bırakın.

Yumurtanın  yanına mutlaka C Vitamini..Bu sefer tercihim greyfurt suyundan yana..

Metabolizmayı hızlandıran greyfurt suyu: 1 greyfurtun suyun sıkın ve içine az biraz taze zencefil rendeleyin ve 1 çay kaşığı vanilya ile karıştırın.
Aklınızda olsun vanilya sayesinde midenizin tutması/ekşimesi gibi bir sorunda kalmıyor.

*Ve ilk defa yaptığım kırma zeytinlerim. Üzerine bol limon.

Hiç yorum yok: