Bu Blogda Ara

31 Mart 2008 Pazartesi

Mercek Altında: Nicole Richie (2) ve Ayakkabı Botları

Siyah skinny jean ve üzerine de unisex gri tişört... Sportif görünümden giydiği ayakkabı botuyla trendy görünüme geçmiş.. Bu arada kim Nicole'e iki ay önce doğum yapmış der....




















...



Net-a-porter sitesinde başka markaların ayakkabı botlarını görebilirsiniz. Gördükçe göze daha hoş gelmeye başlıyorlar..



















...

....

Annemin tercihi Pedro Garcia'nın siyahı oldu.. Bu ayakkabı botları beğenen var mı?

30 Mart 2008 Pazar

Yıldız Deseni, Çizgili ve Puantiyenin Birlikte Kullanımı (2)

Podyumda
Karl Lagerfeld, Chanel İlkbahar-Yaz 2008 Koleksiyonunda Yıldız Desenini çizgili ve puantiyeli desenlerle birlikte kullanmış. Yıldız desenli tulumu, Kate Moss 34. yaşını kutladığı gece giymişti.
Günlük Hayatta
Kate (Moss), çizgili tişörtünü bir gün yıldız desenli bluzuyla başka bir gün de puantiyeli fularıyla giyerek günlük hayatta bu trendin kolaylıkla nasıl uygulanacağını gösteriyor.

Gerekli Malzeme: Çizgili tişört + Puantiyeli Fular + Yıldız desenli bluz/küpe = Trendy Görünüm

29 Mart 2008 Cumartesi

Kot Şortu Nasıl Giysek?


Artık her kıyafeti dört mevsim giyebiliyoruz. Bunlardan biri de kot şortlar... Yazın çıplak bacaklara giyilen kot şortlar diğer mevsimlerde de siyah opak çorapla giyiliyor.
*Başlık geniş kapsamlı olunca bu bölümü güncellemeye karar verdim. Ünlüler ve kot şortlu hallerine buyrun:

27 Mart 2008 Perşembe

İsim, Hayvan, Şehir, Ülke

Dick Cheney'in eşi Lynne Ankara'dan tanesi 3 YTL'ye 12 tane "Türkiye" logolu küçük para cüzdanı almış-tı..




Geçen sene bende İstanbul Mısır Çarşısından 1 YTL'ye ISTANBUL logolu para cüzdanından aldım. Üzerinde İstanbul yazılı "hatıra eşyası" ararken simleri ve üzerindeki deseniyle dikkatimi çekti. Ayrıca el çantası-clutch- olarakta kullanıyorum. Kısa mesafelerde atıyorum cebimi ve anahtarlarımı içine.. Geçen sene Anya H. ve Mulberry'nin yaptıklarından neyi eksik (?)

Artık it(O) çantalardan ziyade herkeste olmayan çantalar gözde... İzmir'de İstanbul'un reklamını (!) yapıyorum..

Nicky Hilton'un Elbiseleri:
























Ablası Paris'in aksine kardeşi Nicky Hilton giyinmesini biliyor. Katıldığı davetlerde genellikle elbise giyiyor.
Her elbisenin altınada farklı ayakkabılar giymiş. Ancak beyaz elbisesiyle giydiği krem rengi, zımbalı, Mary Jane modeli Christian Louboutin ayakkabıları hemen fark ediliyor...
İlk iki fotoğraftaki "saç modeli"-tam ortadan ikiye ayrılmış ve her iki yandan paramanayla toplanmış- dikkatinizi çekti mi? Yabancı sitelere/dergilere/açılışlara bakarsanız iki kişiden birinin saç modeli olduğunu görürsünüz(!)

Tarçınlı, Yıldız Anasonlu Çilek Kompostosu

Biliyorum daha çilek mevsimi değil, ama ne yapayım dayanamadım.. Çünkü bu tarifi -Lezzet dergisinin Eylül 2007 sayısında yer alıyor- denemek için epey bir zaman bekledim. Çilekleri görünce artık daha fazla bekleyemeyeceğime karar verdim:)))

Annem, çilek kompostosu yaparken çilekleri de suyla birlikte kaynatırdı; bu seferde çilekleri erirdi.. Ama bu tarifte çilekleri suyla kaynatmıyoruz ve baharat ekliyoruz..

Sonuç: Ev halkı tarafından çok beğenildi.

Gerekli malzeme:

-1/2 kg. çilek
-1 litre su
-4 kahve fincanı tozşeker
-1 çubuk tarçın
-1 yıldız anason

1. Çilekleri temizleyip yıkayın. Çilekleri istediğiniz büyüklükte ve şekilde kesin. Ben büyükleri ortadan ikiye ayırdım, küçükleri ise olduğu gibi bıraktım.

2. Tarçın, yıldız anason ve şeker ilave edilmiş suyu bir tencereye alıp orta ateşte kaynatın. Birkaç dakika sonra ocaktan alın.

3. Çilekleri şekerli suyun içine atın. Ilınınca buzdolabına koyun. Soğuk servis yapın.

25 Mart 2008 Salı

GENÇ WERTHER'İN ACILARI

Goethe, Çeviren:Mustafa Canbek, Bordo Siyah Yayınlar, 200 sayfa, 4 YTL
Roman, mektup-roman biçiminde yazılmış. Werther, arkadaşı Wilhelm'e mektup yazar, ilk mektup 4 Mayıs 1771 tarihlidir. Son mektupta 20 Aralık tarihini gösterir. Daha sonra olanları "Derleyenin Notları" ile öğreniyoruz.
Werther, Lotte'ye aşık olur; ancak Lotte, Albert'la evlenir. Werther, Lotte'yi unutamaz çözüm olarak intiharı seçer. Ölüp ölmediğini romanı okuyanlar biliyor.
Lotte:"...Niçin ben, Werther? Niçin, bir başkasına ait olan ben? Evet, korkarım ki, sadece bana sahip olmanız imkansız olduğu için beni bu kadar arzuluyorsunuz."
Doğru söze ne denir?
Werther: "Efkarlı olduğu halde mutsuzluğunu gizleyebilecek, yakınlarının neşesini yok etmeden kederini kendi başına üstlenebilecek kadar kişilik sahibi olan bir tek insan gösterin bana!" sf.63

24 Mart 2008 Pazartesi

Kırmızı RayBan Wayfarer güneş gözlüğü olanlar kimler?

Stil sahibi herkesin bir kırmızı RayBan'i var.. Sonuç: Markası RayBan olmasa da plastik saplı kırmızı gözlüklere öncelik verilmeli(!)

Sarı Trençkot mu yoksa Sarı Ceket mi Giyersiniz?

Hollywood ünlüleri son günlerde "Sarı" trençkot giyiyorlar. Ama civciv sarısı... Katie Holmes'unki beyaz düğmeleriyle daha sportif, diğerleri daha klasik durmuş.Geçen sene Kate Moss'un Topshop için hazırladığı koleksiyonda yer alan "Sarı"ceketi tercih ederim. Trençkotlara göre daha kullanışlı-bence...

Kate'in rugan Oxford ayakkabısı da çok güzel...Bende istiyorum.

23 Mart 2008 Pazar

Carrie ve SJP'nin tercihi:

Uzun İnci Kolyeler

Sex and the City'nin Carrie'si hem dizi de hem de Mayıs 2008'de vizyona girecek "Sex and the City:Movie" filminde uzun inci kolyelerden yararlan-mışşş. Dizide üst üste takılan inci kolyelerin yerini filmde tek sıra inci kolye almış...
Uzun inci kolyelerini kullandığı kıyafetlerin rengi hem dizide hem de filmde pembe...Rastlantı mı acaba yoksa Patricia Field eskiye bir gönderme mi yaptı?????



























Sarah Jessica Parker, özel hayatında da Mikimoto inci kolyelerini gece-gündüz kullanıyor. Gündüz tek sıra kullanırken, gece üst üste takıyor.

21 Mart 2008 Cuma

Çizgili Elbiseler:

IN= "BOYUNA" ÇİZGİLİ ELBİSELER

OUT!-"ENİNE" ÇİZGİLİ ELBİSELER


Her gününüz şiirli olsun*

Bugün Dünya Şiir Günü. Şiirle mesafeli ilişkisi olan ben, son haftalarda her güne "şiirdefteri"sitesinde yer alan günün şiirini okuyarak başlıyorum. Günün şiirini okumakla yetinmeyip En Yüksek Puanlı 10 Şiir (USTALAR) kategorisine göz atıyorum; daha önce okumadığım şiirleri keşfetmek için..
...
Bir şiir:
Bu Vatana Nasıl Kıydılar
İnsan olan vatanını satar mı?
Suyun içip ekmeğini yediniz.
Dünyada vatandan aziz şey var mı?
Beyler bu vatana nasıl kıydınız?

Onu didik didik didiklediler,
saçlarından tutup sürüklediler.
götürüp kâfire : "Buyur..." dediler.
Beyler bu vatana nasıl kıydınız?

Eli kolu zincirlere vurulmuş,
vatan çırılçıplak yere serilmiş.
Oturmuş göğsüne Teksaslı çavuş.
Beyler bu vatana nasıl kıydınız?

Günü gelir çarh düzüne çevrilir,
günü gelir hesabınız görülür.
Günü gelir sualiniz sorulur :
Beyler bu vatana nasıl kıydınız?
1959/Nazım Hikmet Ran
...
Şiirin hayatınızdan eksik olmaması dileğiyle.
*Başlık Doğan Hızlan'ın bugünkü yazısından alınmıştır...

20 Mart 2008 Perşembe

Mercek Altında: Nicole Richie

Kıyafet: Miu Miu'dan küçük siyah elbise..Net-a-Poter sitesinde 650 Euro'ya satılıyor. Ayakkabılar tabii ki Christian Louboutin.

Saçlar: Son zamanlarda diğer yıldızlarında kullanıdığı gibi yanlardan örülür ve topuz yapılır.(Sanırım böyle ifade ediliyor:)
Aksesuar: Jennifer Meyer -ki kendisi "Örümcek Adamın" eşi olur- markalı "H" harfli kolye.. Harlow'un H'si (kızının adı) ..Gece gündüz kullandığı kolyeyi takarak son dokunuşu da gerçekleştirmiş.

Prada'nın LosAngeles kentinde gerçekleştirdiği kısa animasyon filmi "Trembled Blossoms" galasına hazır..

ROMANTİK FİLMLERDEN ÖZEL YEMEK TARİFLERİ

Senem Tüten Tüfekçi'nin yazdığı Aşkın Yemekleri kitabında gelmiş geçmiş en iyi romantik komedi filmlerinin bilgileri ve bu filmlerin kahramanlarının aynı masada paylaştıkları yemeklerin tarifleri var. Aynı zamanda o romantik anın film karesi eşliğinde...

Önce filmleri izleyip sonra tarifler denenmeli:) En çok izlediğim romantik film herhalde Bridget Jones'un günlüğüdür ve ondan da iki tarif var: Bridget'ın Mavi Çorbası ve Mark'ın Omleti..
***

Something's Gotta Give (Aşkta Her Şey Mümkün) Filminden Alıntı:

Boşandığı kocasından sonra ilk defa bir erkekle birlikte olan Erica(Diane Keaton) ve genç kadınlar dışıdaki kadınlarla kesinlikle birlikte olmayan Harry(Jack Nicholson) için farklı bir deneyim olur. Bu aşk gecesinin ardından birlikte yedikleri yumurta ile mutfakta sıcak sohbetlerine devam ederler..

İşte o yumurtalı tarif:









***




Malzemeler

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı labne peyniri
1 çorba kaşığı un
1/2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı/margarin
Arasına cheddar/dil/kaşar peyniri
Yapılışı

1. Bir kaba unu koyup üzerine sütü ilave ederek çırpın. Yumurtaları kaba kırıp çırpmaya devam edin. İyice karıştırdıktan sonra labne peyniri ekleyip peynir dağılana kadar çırpmaya devam edin.

2. Teflon bir tavaya tereyağını koyup ısıttıktan sonra yumurtalı karışımı ekleyip orta ısılı ateşte altı pişene kadar pişirin. Altı piştikten sonra ters düz edip üstte kalan pişmiş tarafına peyniri koyup altını da kızartınca ocaktan alın.

19 Mart 2008 Çarşamba

2005 to 2008- Style from Sienna:

*Gri skinny jeani mavi kot yelekle tamamlamak: Gri ve mavinin uyumu(10 puan)
*Kat kat giyinmek:Sütlü kahve bluzun üzerine krem renginde bolero onun üzerine de kot yelek(renk uyumunu da dikkate almış 10 üzerinden 10)
*Kıyafetini Marc Jacobs markalı rugan babeti ve Balenciaga çantasıyla tamamlamış.

Sienna bu kıyafetleri 2005 yılında giymişti. 2008'e geldik yine bu trendler devam ediyor.

Light Puding:

-1 paket light vanilyalı puding
-1/2 litre light süt
-1 adet yumurtanın sarısı
-Üzeri için rendelenmiş bitter çikolata(az ya da çok size kalmış)


Bir tencereye puding, süt ve yumurta sarısını koyun ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Sıcakken kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerine çikolatayı rendeleyin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis edin.

Dr.Oetker'in Light Pudingini kullandım. Üzerinde %50 daha az kalori yazıyor:)

18 Mart 2008 Salı

Beyaz Elbise ve Dore Aksesuarların Birlikteliği

Beyaz Elbise+Dore Sandalet+Dore takılar:
İstek Listem(Kim bilir kaçıncı): Beyaz Elbise+Dore Sandalet+ Uzun zincir kolye

Kate Moss for Topshop SS '08 Görücüye Çıktı(!)

Kate Moss ve Topshop birlikteliği 2008 ilkbahar ve yaz sezonunda da devam ediyor. Koleksiyonda yıldız desenlerinin ağırlıkta olduğu gömlekler ve elbiseler hakim.(Şekil a) Gömlek Kate'in üzerinde daha güzel durmuş..
İlk çıkan parçalar: Elbiseler, kot pantolon ve şortlar (olmazsa olmazları), ceket ve yelekler (yelek demek Kate Moss demek), Tişörtler...





Blazer ceketi ve folklorik boleroyu beğendim.


Koleksiyon'da yine Kate Moss'un sahip olduğu kıyafetlerin benzerleri yapılmış. Örnek: Kate Moss'un, Topshop'un Yılbaşı partisinde giydiği- arkadaşından ödünç almış- pullu boncuklu pelerinin benzerini Topshop'ta bulmak mümkün...

17 Mart 2008 Pazartesi

BAGEL

Amerikalıların kahvaltıda yedikleri bageli ben akşam yaptım ve yedim. Arasına dilpeyniri koydum ve bagelin sıcaklığıyla dil peyniri eriyince harika bir tad ortaya çıktı. Başka bir yöntemde bagelleri ortadan ikiye ayırıp kızartıp arasına krem peyniri sürmek.

Sadece un+su+maya+tuz +şeker= Harika bir tad..Mmmmm Yapımı gözünüzü korkutmasın ben yaptıktan sonra sizler hayda hayda yaparsınız..

I.AŞAMA
Hamurun hazırlanması:

-1.5 su bardağı ılık su
-1 paket instant kuru maya
-2 yemek kaşığı şeker
-1 yemek kaşığ tuz
-3.5 su bardağı un

1. Kuru mayayı, ılık haldeki suyu ve şekeri bir kapta karıştırın ve 3 dakika kadar bekletin.

2. Büyük bir kasede 2 bardak unla tuzu karıştırın ve mayalı suyu una ekleyin.

3. Hamurla mayalı suyu iyice karıştırın ve unun geri kalanın da karışıma ekleyerek hamuru güzelce yoğurun. Eğer hamur elinize yapışıyorsa biraz daha un ekleyin. Ele yapışmayan sert bir hamur elde edeceksiniz.

4. Yoğurduğunuz hamuru, içine hafif zeytinyağı sürülmüş bir kaseye koyun ve üzerini streç veya bezle kapatarak iki katına çıkana kadar yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakın.

5. Dinlenen hamuru yumruklarınızla bastırarak indirin ve bu hamuru eşit 8 veya 10 parçaya bölün.(Ben 8 parçaya ayırdım.) Parçaları elinizle yuvarlayıp top haline getirin ve 4 dakika dinlenmeye bırakın.

6. 4 dakika dinlenen hamurların ortasında bir delik açın. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisini unlayın ve bagel şekli verdiğiniz hamurları tepsiye yerleştirip 15-30 dakika yeniden kabarmaya bırakın.

II. AŞAMA
Haşlama :

-2 lt su
-3 yemek kaşığı şeker

1. Geniş bir tencerede 2 lt suyu kaynatın, içine 3 yemek kaşığı şekeri koyup karıştırın.

2. Suyun içine bagelleri -tencereniz ne kadar alıyorsa- atın ve her tarafını 1 dakika haşlayın; önü 1 dakika, arkası 1 dakika her bagel için toplam 2 dakika suda haşlayın.

3. Haşlanmış bagelleri sudan çıkartın ve yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

III.AŞAMA
Fırında Pişirme :
1 yumurta beyazını çatalla iyice çırpın ve bagellerin üzerine fırçayla sürün. Susam serpin. İsterseniz haşhaş tohumu da serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pişene kadar 30 dakika pişirin. Mutfağınızı harika kokular saracak...

16 Mart 2008 Pazar

NİCole Richie'den Güneş Gözlüğü Güzellemeleri

2008 yılı itibariyle en çok "Chanel" markalı güneş gözlüklerini kullanan Nicole, güneş gözlüğü koleksiyonuna "kırmızı kalpli" yeni bir gözlük daha ekledi.

15 Mart 2008 Cumartesi

Taze Bakla Yemeği:

Bakla yemeğini artık seviyorum. Eskiden hiç yemezdim, geçen sene bir kere yedim ama beğenmediydim hatta yoğurt olmasa yiyemezdim. Şimdi aşağıdaki tarife göre yapılan bakla yemeğini seviyorum. Bunun nedeni de içine limon suyunun girmesi. Mayhoş bir tadı oluyor, hatta " yoğurtsuz" bile tadı harika. Ben tabağı sildim süpürdüm; severek yedim. Artık bu yıl geçmiş senelerin acısını çıkarmak için bol bol yiyeceğim.
Zeytinyağını sevmediğimden (nasıl Egeliyim) sıvıyağ kullanıyoruz.

Malzemeler:

-Yarım kilo taze bakla
-4 adet taze soğan
-Yarım yemek kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-1 küçük limonun suyu
-2 su bardağı sıcak su
-Yarım demet dereotu

Yapılışı:

1. Baklaların ucunu kesin ve boylarına göre iki veya üçe bölün. Daha sonra baklaları güzelce yıkayın.

2. Yıkadıktan sonra baklaları tencereye koyun. Üzerine küçük küçük doğradığınız taze soğanları ekleyin. Tuzunu, şekerini ve sıvıyağını da ekleyip tencereyi kapağı kapalı olarak ocağa koyun. (Malzemeleri kaşıkla karıştırmayın; hepsi üst üste olacak)

3. Tencereyi ocağa koyduktan sonra 10 dakika kadar baklalar sararana kadar arada bir tencereyi sallayarak pişirin.

4. Bu süre sonunda üzerine limon suyunu ekleyin. Tekrar tencereyi sallayın ki limon suyu tüm malzemeye karışsın. Arkasından sıcak suyu ekleyin.
5. Baklalar pişinceye kadar orta ateşte 45-50 dakika kapağı kapalı olarak pişirilir. Arada tahta kaşıkla alt üst yapmayı unutmayın.
6. Ocaktan tencereyi indirmeden 5 dakika önce küçük küçük kıydığınız dereotunu ekleyin. Baklanın tamamlayıcısı yoğurdu yemeğin yanında servis etmeyi unutmayın!

14 Mart 2008 Cuma

Batman: Kara Şövalye



Batman: Kara Şövalye filmi Türkiye'de imdb sitesine göre 25 Temmuz 2008 tarihinde vizyona girecek. Batman rolünde Christian Bale ve Joker rolünde rahmetli Heath Ledger yer alıyor.








Gotham şehrinin koruyucusuyla bu yıl hem sinemada hem de kıyafetlerde sıkça karşılaşacağız.
Özellikle de batman baskılı tişörtlerle:
Luella'nın Süperhero tişörtü net-a-porter sitesinde 75 Euro'ya satılıyor. Diğeri de benim Batman tişörtüm...




Nasıl giysem?

Luella'da Batman baskılı tişörtler çiçek desenli eteklerle kullanılmış.

Bir babadan oğula nasihat:

"Alabileceklerini kendin al ve başkalarının seni avuçlarının içine almalarına izin verme; kendine ait olmak, yaşamda esas mesele budur."
İlk Aşk/Turgenyev

10 Mart 2008 Pazartesi

Sürüyle Kalbim Var(!)

Yıldız desenine pek alışamadım, ama son zamanlarda kalpli eşyalar kullandığımı fark ettim.
Bunlardan biri kalpli kolye ucum- daha önce Topshop'tan aldığım kolyenin üç ucundan biriydi. Hepsini ayrı ayrı kullanıyorum. Fularımdaki küçük kırmızı kalplere bayılıyorum. Aklımda da şu küpe var: Kalpli Kırmızı Küpe

Zamanımızın Bir Kahramanı

Rus Edebiyatında Dostoyevski ve Tolstoylar arasında adı fazla duyulmayan Lermontov zamanında çağdaşı Puşkin ile eşdeğer tutulan ve o dönem Rus edebiyatının en ünlü yazarlarından biriymiş.
"Zamanınımızın Bir Kahramanı" da onun en ünlü romanlarından biri. Romanda zengin ve soylu subay Peçorin'in hikayesi anlatılır.
Peçorin rahat yaşamdan rahatsız olan, sevdiği kişiden karşılık gördüğü zaman sevdiğinden sıkılan, kendisine aşık olan Prensesi bile reddeden biri. Dönemi de yakından tanıma fırsatı bulacaksınız.
***
Romanı tekrar tekrar okumak isteyeceksiniz. Arkadaşlık ve aşk ile ilgili tahlillerine aman dikkat!


***
Lermontov bir düello sonucu öldüğünde sadece 27 yaşındaymış. Kitabın kahramanı Peçorin kadar şanslı değilmiş... Bu kadar genç yaşta "İnsan nasıl olmalıdır" sorusuna yanıt bulmuş.
...
Kitaptan:

Yarın belki de ölürüm!... Böylece yeryüzünde beni eksiksiz anlayan hiçbir varlık kalmaz. Kimileri beni olduğumdan daha kötü, kimileri daha iyi anlayabilirler... Kimileri, iyi biriydi, kimileri, alçağın tekiydi, derler. İkisi de doğru değildir. Böyle olduktan sonra yaşamak için eziyete değer mi? Ama buna rağmen, yaşıyorsun, merak nedeniyle yaşıyor, yeni bir şey bekliyorsun... Komik ve dramatik bir durum.(sf.142)

9 Mart 2008 Pazar

Lagerfeld Confidential:

Modanın imparatoru Karl Lagerfeld'in yaşamını - ki o yaşamda bir elbiseyi nasıl hazırladığı, ilişkileri, fotoğraf çekimi, sanat kitapları, ünlüler, moda showları var- anlatan ve çekimleri 3 yılda tamamlanan film bir hafta süreyle Cinebonus Sinemalarında vizyonda olucak.

***

Sitesinde Nicole Kidman'la gerçekleştirdiği fotoğraf çekimini, evini terkederken seçtiği takılarını ve çekmecesindeki yüzlerce beyaz yakayı görebilirsiniz.

***

Lagerfeld'in birkaç sırrını 2005 Ağustos ayında Marie Claire Türkiye'de yayımlanan söyleşisiyle öğrenmiştim:)

Bunlardan biri de makyaj malzemeleriyle kağıtlara makyaj yapması, onun deyimiyle kağıtları boyamamasıydı.

O söyleşiden sonra kimilerine göre kibirli ve soğuk bulunan bu yalnız ve içten adamı kendime yakın buldum....

***

"Bir şeye sahip olmak külfettir. İnsanlar birbirlerini sahiplenmemeli."-Karl Lagerfeld

7 Mart 2008 Cuma

Topshop'tan İki Küpe Beğendim

Kalpli küpeye bayıldım. Bu kadar mı güzel olur... Yıldız da güzel ama kalpli küpeden gözümü alamıyorum.

Kate Moss'un Yıldız Desenli Bluzları

Kate Moss, sadece gece kıyafetlerinde yıldız desenini tercih etmiyor. Gündelik hayatında da "Yıldız" desenini kullanıyor.
2007 yılında giydiği yıldız desenli bluz : 1 yıl önce giydi..Boşuna trendsetter olunmuyor...












...

...

...

...



2008 yılında da yeni bluzuyla bu trendi uygulamaya devam ediyor.

Kıyafetlerden ziyade, takılarda yıldız modelini beğeniyorum. Şöyle bir broşta hiç fena olmaz.Hmmm..

6 Mart 2008 Perşembe

Fabrika Kızı: Hayal kırıklığı

Bir dönem Andy Warhol'ün Fabrikası'nın Süperstarı olan Edie Sedgwick'in trajik hayatını anlatmaya çalışan film, tam bir hayal kırıklığıydı. Filmin tanıtım yazıları filmden daha güzeldi. Filmde bütünlük sağlanamamış.

Kıyafetleriyle dönemini etkileyen Edie Sedgwick rolünde Sienna Miller, Andy Warhol'de ise Guy Pearce oynuyor.

Filmden geriye:

Edie Sedgwick 'in kocaman küpeleri kalıyor