Bu Blogda Ara

30 Mayıs 2008 Cuma

Arkadaşlık Bilekliği

Bu yaz vakti yünlerle ne işin var, diyorsunuzdur. Ama arkadaşlık bilekliğinin ana malzemesi de yün:) Şık, sıkı bir bilekliğim oldu. Önce evde kalan siyah, gri yünlerle denedim ve sonuç başarılı olunca, gittim kırmızı yün aldım. Şimdi çevremdeki herkese bu kırmızı bilekliği hediye ediyorum. (Detaylarda kırmızı saplantım devam ediyor)

Yapılışını bu videodan izleyebilirsiniz. Kısaca anlatıcak olursam: Önce kartondan bir daire elde edin. Ortasında küçük bir delik açın. Kenarlarını makasla 8 yerinden kesin. Yünden aynı uzunluklarda 7 parça ip kesin. Bir ucuna tek bir düğüm atın ve dairenin ortasındaki delikten geçirin. İpleri dairenin kenarlarındaki 7 kesiğe geçirin(Alttaki şekilde gördüğünüz gibi). Bir kesik boşta kalacak. Boş kalan kesiğin saat yönündeki 3. ipi yerinden çıkarın ve boş olan kesiğe takın.
-Daireyi döndürerek- hep boşalan kesiklerin saat yönündeki 3. ipleri yerlerinden çıkarıp boş olan kesiklerin yerine geçirin. Elinizle alttan ipleri düzeltmeyi unutmayın, yoksa ipler dolaşır. Bu işlem bilekliğiniz istenilen uzunluğa gelinceye kadar devam ediyor. İşlem bitince ipleri kesiklerden çıkarın ve bilekliği kartondan çıkarın. Ucuna bir düğüm atın ve fazlalıkları kesin.
Karışık gibi oldu, ama inanın çok kolay...

İronik

....
Kendinde her şeyi yapabilecek kuvveti görmek, sonra yapılacak hiçbir şey bulamamak...
Kuyucaklı Yusuf/ Sabahattin Ali

29 Mayıs 2008 Perşembe

PEDRO GARCIA SÜET AYAKKABI BOTU

Yükselen trend ayakkabı botlarından bahsetmiştim, ama bu sefer içlerinden biri daha ön plana çıktı: Pedro Garcia'nın Süet Ayakkabı Botu- (renk:Siyah)


Hem Sarah Jessica Parker hem de Mary Kate Olsen, Pedro Garcia'nın siyah süet ayakkabı botuna sahipler. Başka kim beğenmişti? - Annem:)

28 Mayıs 2008 Çarşamba

Lucy Liu

Lucy Liu'nun hem kırmızı halı etkinliklerinde hem de "Cashmere Mafia" dizisinde taktığı küpeler göz alıcı güzellikte.. Cashmere Mafia dizisinin kıyafetlerinden Patricia Field sorumlu, ki kendisini Sex and the City dizisinden tanıyoruz. Yeni SATC gözüyle bakılan Cashmere Mafia dizisi, Türkiye'de TNT kanalında gösterilecek. Tanıtımlarını gördüm..

İçlerinden en çok beğendiğim klipsli- ki hepsi öyle- turkuaz küpe oldu. Klipsli filli küpeme arkadaş olsun(!)

27 Mayıs 2008 Salı

ALEXANDER WANG

Kalbimin hızlı atmasını sağlayan bu koleksiyonun tasarımcısı Alexander Wang.. Bir jean veya siyah pantolonla nasıl sofistike olunacağının kanıtı.. Nasıl gözümden kaçırmışım.. Sorry Alexander...

Jean, Jean, Jean

Siyah ve beyaz
Gömleğin kolu, pantolon paçasının kıvrılması, ortadaki elbisenin(önce gömlek ve etek zannetiğimi itiraf etmeliyim) kemerinin kıvrımı.. Oh la la.. Eğer tek bir koleksiyon seçme şansım olsaydı Alexander Wang'ın koleksiyonunu seçerdim. 2008 CFDA En İyi Tasarımcı Ödülünde Aday olan Alexander'ın kazanması dileğiyle...

26 Mayıs 2008 Pazartesi

Sean Penn

Jüri başkanlığını Sean Penn'in yaptığı 61. Cannes Film Festivali dün sona erdi, ödüller sahiplerini buldu. En İyi Yönetmen Ödülü'nü de "Üç Maymun" filmiyle Nuri Bilge Ceylan kazandı. Tebrikler Nuri Bilge Ceylan'a.. Blogumu baştan beri takip edenler Nuri Bilge Ceylan sinemasını sevdiğimi biliyorlar.

Sean Penn başlığı attım, ama habire Nuri Bilge Ceylan'dan bahsediyorum.. Tamam şimdi hanidir bahsetmek istediğim Sean Penn ile ilgili diğer konulara geçebilirim..

Sean Penn'in hem senaryosunu yazdığı hem de yönettiği Into the Wild filmini izlediğimden beri etkisinden kurtulamadım. Oyunculuk güzel: Emile Hirsch'in performansı için bile seyredilir. Hal Hallbrook bu yılki Oscar ödüllerinde en iyi yardımcı aktör dalında adaydı, ama kazanamadı. Müzikler süper: Özellikle Eddie Vedder'den Society.


Konusu:Gerçek bir hikayeden yola çıkarakçekilen filmde üniversiteden yeni mezun olan Chris(topher) herşeyi geride bırakarak otostopla Alaska'ya gitmeye karar verir. Orada vahşi doğanın ortasında yaşayacaktır. Yol hikayelerini sevenler zaten kaçırmamıştır:)

Yeni alışkanlığım ise izlediğim filmlerin internet sitelerini gezmek. "Into the Wild" filminin sitesi ise özenilerek yapılmış bir site. Özellikle "experience" bölümünü atlamamalısınız. Harita eşliğinde Chris'in gezdiği yerleri gezecek, notlarını ve okuduğu kitapları göreceksiniz.
1986 yılında Sean Penn'in giydiği tişörte dikkatinizi çekmek istiyorum. Harley Davidson tişörtünün bu modelini arıyorum. Duyurulur..

23 Mayıs 2008 Cuma

İlham Kaynağı

Zaman zaman dergilerin eski sayılarına bakmak ilham verici olabiliyor. İngiliz Glamour dergisinin Nisan 2006 sayısında yer alan bu moda çekimi iki yıl önce hiç dikkatimi çekmezken, şimdi baştan aşağı bu kıyafetleri giymek istiyorum:)
Beyaz üzeri mavi desenli tişört, mavi üzeri beyaz çiçek desenli şortla giyilmiş. Kemer olarakta kırmızı kurdele kullanılmış..
...
Dalgaların serinliğini hissedin...

22 Mayıs 2008 Perşembe

Boncuk Kolyeler

Afrika esintisini boncuk kolyelerle kıyafetlerinize taşıyın:) Çok dergivari bir laf oldu, pardon(!)
Stella Mccartney tasarımı boncuk kolye hem düz bir tişörtle günlük hayatta giyilebileceği gibi hem de siyah küçük elbiseyle gece gezmelerinde giyilebilir.
UrbanOutfitters'ta satılan boncuk kolyeler bonbon şekeri gibi çok tatlılar. Hepsi birbirinden güzel, üçünden hangisini seçerdim-karar veremedim.
Mercan rengi boncuk kolyemi beyaz tişörtümle kullanmayı çook seviyorum. Bir kolye bile insanın havasını değiştiriyor, benden söylemesi...

21 Mayıs 2008 Çarşamba

Mavi Çizgili 50'lerin Elbisesi

Kate Moss'un Topshop için hazırladığı yeni yaz koleksiyonunda yer alan elbiseyi, kabarık etek kısmı, büzgülü beli, çizgili olması ve en önemlisi de rengi nedeniyle çok çok çok beğendim. Bi' üzerimde denemek isterdim.


Kate, kıyafet daha satışa çıkmadan önce giymişti. Ama yine kendinden bir parça bi' şeyler katarak.. Elbiseyi kısaltmış. Bunu da bizim ya da benim gibi diyeyim terziye giderek yapmamış, almış eline makası, elbiseyi kesmiş.

Sanırım mini elbise olarak daha güzel olmuş..

20 Mayıs 2008 Salı

Parizyen Keira

Aynı kot pantolonunu değişik üstlerle giymeyi tercih eden Keira, çanta tercihini de bez alışveriş çantasından yana kullanmış. Gelgelelim tişörtlerini ve beyaz gömleğini pantolonunun içine sokmuş. Hadi gömlek neyse de tişörtlere ne demeli..

16 Mayıs 2008 Cuma

Tıpkısının Aynısı

Nicole Richie'yi beyaz elbisesi, üstüne giydiği deri ceketi ve önü açık siyah Christian Louboutin ayakkabısıyla görünce gözüme bi' yerlerden tanıdık geldi-Dejavu-. Hafızamda Ashley Olsen'ın bu tarz bir görüntüsü kalmıştı. Araştırdım ve buldum. İki yıl önce beyaz elbisesi, deri ceketi ve önü açık siyah Christian Louboutin ayakkabılarıyla Ashley Olsen..



Tepeden tırnağa Nicole, Ashley'i kopyalamış(!). Yoksa bu bir rastlantı mı??

15 Mayıs 2008 Perşembe

Kot Şort Yapımı


Kısa kot şortlar daha çok plaj için uygun. Şöyle günlük hayatta da giyilebilir uzun şort arıyordum. Urbanoutfitters'ta bu şortu buldum. Levi's 501 kotu kesip şort haline getirmişler. Ben de kendi kotlarımdan birini kesip şort yapıcam.

Pembe Oje

Marni'nin bu sezon kullandığı oje rengi pembeydi. Koleksiyonunda yer alan çanta, bilezik ve kıyafetleriyle uyumlu. Ancak ojeyi sürüş şekline dikkatinizi çekerim(!) Ben de pembelendim...


14 Mayıs 2008 Çarşamba

AT ÇALMAYA GİDİYORUZ

Per Petterson'ın At Çalmaya Gidiyoruz kitabını okurken hiç bitmesin istedim. Bu güzel ve etkileyici kitabın 2007'de New York Times gazetesinin yayımladığı "yılın en iyi beş edebiyat yapıtı" listesinde yer almasına şaşırmamalı.

"Eğer iyi bir hafızanız varsa filmlere bakarak çok şey öğrenebilirsiniz" diyen kitabın kahramanı Trond T. sevilmez mi??? Aynı düşünceye sahip olduğum birini roman kahramanı da olsa tanımak çok hoş..


Arka Kapak
"İnsanlar onlara bir şeyler anlatmanızdan hoşlanıyorlar, mütevazı ve güven veren bir ses tonuyla yeterince şey anlatırsanız sizi tanıdıklarını sanıyorlar, ama aslında tanımıyorlar, sizin hakkınızda bir şeyler öğreniyorlar sadece, çünkü öğrendikleri şeyler olgular, -duygular değil; herhangi bir şey hakkında ne düşündüğünüzü, başınıza gelenlerin ve verdiğiniz kararların sizi nasıl siz yaptığını bilmiyorlar. Onların yaptıkları şey kendi duyguları, düşünceleri ve tahminleriyle boşlukları doldurmak, sizinle çok az ilgisi olan yepyeni bir yaşam yaratmak, böylece artık güvendesiniz."

Trond 67 yaşında kenti arkasında bırakıp Norveç ormanlarında inzivaya çekilir. Taşra hayatı güzeldir ama daha on beş yaşındayken hayatını alt üst eden olaylar tesadüf eseri yeniden zihnine hücum eder. Artık sandıktaki sırların bir bir ortaya dökülme vakti gelmiştir.

Look'un Önerisi:

Çiçekli etek ve kot gömlek ikilisini sevdim.
Tamamlayıcı olarakta kırmızı ayakkabı kullanması nedeniyle onyüzbinmilyon puan veriyorum..

13 Mayıs 2008 Salı

Mozaik Pasta


...
En çok sevdiğim pasta
İçine şeker girmiyor
Hafif ve lezzetli
Yapımı çok kolay
...
En sevdiğim kitap/film deyince hep birden fazla seçenek aklıma gelir, ama pasta deyince mozaik pastayı tek geçerim.

Malzemeler:

400 gr. Petit Beurre Bisküvi
125 gr. Margarin
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
Yapılışı:
1. Bisküvileri geniş bir kaba çok ufak olmayacak şekilde kırın.
2.Başka bir kapta margarini eritin ve ocaktan alın. Erimiş margarinin içine kakao ve sütü ekleyip karıştırın.
3. Bisküvi kabının içine kakaolu karışımı ekleyip güzelce karıştırın.
4. Streç filmin üzerine hazırladığınız karışımı uzunlamasına istediğiniz genişlikte yayın ve iki ucunu birleştirin. Sardıktan sonra da -sıkı olması için- elinizle bastırarak kenarlarından şekil verin.
5. Derin dondurucuda 2-3 saat bekletin. Buzluktan çıkardıktan 5 dakika sonra kesip servis edin.

12 Mayıs 2008 Pazartesi

Turuncu Ruj

Vogue Italia'nın Mayıs 2008 sayısında Eva Mendes ile yapılan fotoğraf çekimlerine bayıldım. Çünkü konsept olarak turuncu-pembe ikilisine yer vermiş. Kah pembe elbiseyi turuncu rujla tamamlamış, kah turuncu ruju pembe ojelerle.. Ama başrolde Turuncu Ruj

Turuncu ruj istiyorsanız: Mac Morange ve Flormar 232 numaraya bakmanızı öneririm.



Bilgi notu: Tarantino'nun Ölüm Geçirmez (Death Proof) filminde kızlar hangi dergiyi alıyordu? Evet, bildiniz.. Vogue Italia :))

9 Mayıs 2008 Cuma

Püsküllü, Uzun Gladyatör Sandaletler

Topshop, Etro 2008 ilkbahar koleksiyonunda yer alan püsküllü, uzun gladyatör sandaletlerin benzerini yapmış. Fiyatı da 25 pound..(İs-ti-yo-rum.. Ancak, İzmir'deki Topshop mağazaları kapandı.ufffffff)

Etro'nun uçuşan kıyafetleriyle sandaletler gayet güzel gitmiş..

8 Mayıs 2008 Perşembe

Biri değil
Birisiydi
.
.
.
Birisi birinden daha uzaktır çünkü (Fazıl Hüsnü Dağlarca-içeri sait faik)

Şort Tulum

Her rengi ve modeli bulunan şort tulumlardan siyahını bulursam, kaçırmam. Her ortamda rahatlıkla giyilebilir.
Siyah şort tulum aldıktan sonra geriye, değişik kemer ve ayakkabılarla kullanmak kalıyor.

5 Mayıs 2008 Pazartesi

Lanvin Papillote Alışveriş Çantası:

Anya H.'nin "I am not a plastic bag" alışveriş çantasına gösterilen ilgi diğer modacıları da harekete geçirdi. Bunlardan biri de Lanvin..
Çantanın üzerindeki resimler kimilerine çocukça gelebilir, ama ben beğendim. Hele papyonu ve gözlüğüyle Alber Elbaz'ın(Lanvin'in baş tasarımcısı oluyor) resmi çok şeker olmuş:) Bkz. ok işareti

Fiyatı: 925 DOLAR.. (Bez bir çantaya bu kadar para verilir mi?)
Kimde Görüldü?
Rachel Bilson'da...

4 Mayıs 2008 Pazar

Beyaz Jean Pantolon

Hoş bir kombinasyon Kate Moss'tan:
Beyaz Jean pantolonu, kahverengi deri sandalet ve kemerle tamamlamak...
Kıyafetler: Topshop

3 Mayıs 2008 Cumartesi

İsmini Söyle Sana Kim Olduğunu Söyleyim:)))

Dünyaca ünlü kabala uzmanı ve astrolog Gahl Sasson'a göre hayatı keşfetmeye ismimizden başlamak gerekiyor. Hollywood starlarının da yakından ilgilendiği Sasson: "Aslında bebekler kendi ismini annesinin kulağına fısıldar"demiş... röportajın devamı.


*********

Son okuduğum kitaplardan alıntı:

-Adım Atlas benim, "çile çeken" anlamına gelir. (Atlas'ın Yükü/Jeanette Winterson)
-Asıl ismi Temuçin'di. Temuçin, en ince çelik demekti.
... Temuçin'in yeni isminin "Cengiz Han" yani hükümdarların en büyüğü, bütün insanların imparatoru olacağını söyledi. (Moğollar'ın Efendisi Cengiz Han/Harold Lamb)


********
Aradığınız kişi, şu an isminin anlamını öğrenmekle meşgul...

2 Mayıs 2008 Cuma

Zincir Kolye

Givenchy 2008/9 sonbahar-kış koleksiyonunda üst üste takılan zincir kolyeler dikkat çekiciydi. Madonna'da bunun ilk uyugulayıcısı oldu.
Eğer bu kadar çok kolyeyi bir arada takamam, diyorsanız tek sıra olarakta kullanabilirsiniz.
Boncukçudan çook ucuz fiyata aldığım zincir kolyemi ben yıllardır kullanıyorum. Hem kararmadı da. Bujitericidekiler pahalıya gelirse, boncukçulara da bir bakın:))

1 Mayıs 2008 Perşembe

Kırmızı Kalp...

İşte tarz budur:
Kate Moss daha önce başka birşeyin parçası olan kırmızı kalbin ucuna ip geçirip kolye olarak kullanmış. Ondan sonrada gri-kırmızı ikilileri popüler olduydu..