Bu Blogda Ara

31 Ocak 2009 Cumartesi

İkinci Çorap ????

Diana Kruger, her gün farklı çanta, elbise, montla görüntüleniyor!.. Ancak bağcıklı yarım botları ve çorabının üzerine giydiği yün çorabı değişmiyor. Makyajsız yüzü ve gri tek parmak yün eldivenlerini de unutmayalım!..

Ama benim değinmek istediğim Alexander Wang koleksiyonunda da dikkatimizi çeken ikinci çorap/tozluk giymek!.. Sokak Modasında da bu trende rastlıyoruz:Örnek 1, Örnek 2...

29 Ocak 2009 Perşembe

Rodarte

Nicholas Kirkwood'un Rodarte (s/s 2009) için tasarladığı sandaletlerden zincirli olanlara bakmaya doyamıyorum!. Sandaletlerde zincir detayı zımbanın yerini alacak mı? İzleyip hep beraber göreceğiz.

28 Ocak 2009 Çarşamba

Elle Şubat 2009 Sayısı

Benim Aşk Pastam (My Blueberry Nights) DVD'sini veriyor. Wong Kar Wai'nin yönettiği, başrollerinde Jude Law ve Norah Jones'un yer aldığı film kaçmaz. Benden söylemesi. Ben aldım bile!.. Filmin satış fiyatı:24,99 TL, Dergi ve DVD: 7 TL.

Trençkot

Viktor&Rolf 2009 Pre-Fall koleksiyonundaki bu görünüme sahip olmak için;
Gömlek ve Trençkot: Twist, Bot: Nine West, Pantolon: Urbanoutfitters ve bir de kırmızı ruj.

27 Ocak 2009 Salı

Süet, Püsküllü ve Zımbalı Şeyler:

Üç özellik bir arada!.. Bundan iyisi olur mu!.. Yelek, Kate Moss'un da giydiği Satori marka. Minnetonka botları beğenenler Jeffrey Campbell'ın minnetonka benzeri zımbalı botuna da bakmalılar. Çanta ise Topshop'tan. Rengini beğendim!.. Seçin üçünden birini!.. Kayıtsız kalmayın!..

24 Ocak 2009 Cumartesi

Topshop Memphis Koleksiyonu

Modern kovboy versiyonu da diyebiliriz. Jean olmazsa olmazı bu koleksiyonun.. Yaz için kot şort giyip üstüne kolsuz tişörtler, ekose gömlek, kot gömlek, püsküllü yelekten hangisini giyeyim diye kararsız kalacağız!... Detaylarda da mutlaka püskül...

22 Ocak 2009 Perşembe

Püskül ve Jean Bir Arada


İlk fotoğrafta jean yeleğin altında püsküllü bu etek kullanılmış, üstünede kot yelek. İkinci fotoğrafta püsküllü yelek (LaRok) kot şorta hareket katmış. (Styling: Kate Lanphear/Elle)
Kate Moss, püsküllü yeleği ve "skinny" jeaniyle.. William Rast, 2009 yaz koleksiyonunda da bu trende rastlıyoruz!.. Daha mı dediniz????

21 Ocak 2009 Çarşamba

Kenevir El Kremi

(The) Body Shop'un en çok satan ürünlerinden biri: Kenevir El Kremi.. Kurumuş ve çatlamış ellerde mükemmel sonuç veriyor!.. O kadar marka içinde (pahalısından ucuzuna) en çok beğendiğim, işe yarar el kremi budur. Bundan böyle diğer marka el kremleri için büyük (!) bir kayıp. [Not: Annem bile müdavimi oldu!.. Bile diyorum çünkü annemin öyle kremlerle işi yoktur]

20 Ocak 2009 Salı

YSL Tribute Ayakkabı


Şöyle Yves Saint Laurent'nin Tribute modelinden istiyorum, ancak ucuza olsun diyorsanız (YSL ayakkabının fiyatı:760 dolar)... Steve Madden'in rugan, bantlı, platform ayakkabısı tam istediğiniz gibi. (Fiyatı:113 dolar)

Tavuskuşu Tüyü Küpe

Tüylü şeyler moda.. Ancak tüylü kıyafetler giyemem, diyorsanız. Size de renkleriyle baştan çıkarıcı olan tavuskuşu tüyü küpeyi öneririm.

Beyaz Elbise ve Deri Ceket, Part III

Beyaz elbise giymek zordur. Hele böyle içi gözüken tül gibi olanları.. Sienna Miller'da zaten gri skinny jeani ve beyaz atletinin üzerine giymiş beyaz elbisesini!. Bohem tarzın müdavimi olduğu zamanlar takvimler 2005 Ekimini gösteriyor!..

19 Ocak 2009 Pazartesi

Alexander Wang s/s 2009 Ayakkabıları


Alexander Wang'ın 2009 Ayakkabı Modelleriyle sıkça karşılaşacağız. Püsküllü Botu (ELLE) ve Piercingli Ayakkabısı (VOGUE UK) şimdiden dergilerde kullanıldı bile!.. Piercingli de gözüm kaldı!..

Uzun Bacaklara Sahip Olmak İçin;

Mini elbiseyi siyah opak çorapla giyip altınada yüksek topuklu [ayakkabı/bilekte biten bot] giyin!..
Stil Önerisi:asos

18 Ocak 2009 Pazar

Çiçekli Elbise

Yaz sezonu için mutlaka bir tane çiçekli elbiseniz olsun!.. Annemin '70lerden kalma elbisesi dışında hiç çiçekli elbisem yok!.. Renkleri ne güzel derken, Topshop'ta aynı renkleri kullanarak bir elbise yapmış. "Havalı pişti" mi olduk(!)
Topshop; Eski (vintage) Elbisem
Kot yelekle giyin. Ayrıca Kate Moss gibi altına siyap opak çorap ve babetlerle tamamlayın. Bir de Sex and the City'deki gibi Zımbalı kemer kullanabilirsiniz, bilektede zincir bileklik olsun;)
Bu elbiseyi de beğendiğimi eklemeden bitirmeyim...

16 Ocak 2009 Cuma

Söz Okurun;)


"Merhaba Dadi..

Az önce rastgele bloguna rastladım.. Gercek misin degil misin bilemedim inan:) Hani oyle firmaların kendi reklamlarını yapmak icin fazlasıyla gercek' leştirilmiş bi blog olabilirsin diye suphelendim- komplo teorisi- :) Aylık kadın dergilerinden aldıgım keyfi aldım inan, hatta daha fazlasını.. Samimi ve super ugrasılmıs bisi senin blogun.. Begenildigini bilmek ve ne kadar guzel bir iş cıkarmıs oldugunu duymak istersin diye ha bi de gercek misin degil misin ögrenebileyim;) diye yazıyorum..:):)

Ellerine saglık.. Supersin.. Tebrik ederim
!"

idiL
[Bu mesajı alınca çok mutlu oldum. İdil'in iznini de alıp yayınlıyorum. Hiçbir firmayla da bağlantım yok;) Beğendiğim şeyleri elimden geldiğince sizlere sunmak istiyorum. Beğeniliyorsa ne mutlu bana;) ]

Kış Havası!..

Dondurucu havada bile şıklığından ödün vermeyenler;

Chloe Sevigny, Sarah Jessica Parker, Lilly Allen, Nicole Richie, Michelle Williams
Tabii bunun için güzel bir kaban ve bot gerekiyor!.. Detaylarda ise bere!..
Kaynak:instyle.uk

14 Ocak 2009 Çarşamba

Son Rıhtım

Roman bir taraftan küçük bir kargo yük gemisi (Tramp Steamer), onun kaptanı Jon Iturri, sahibi Varda arasındaki aşkı anlatırken; diğer taraftan ise anlatıcımızın Tramp Steamer ile birden çok karşılaşması ile gelişen olaylar ve rastlantılar etrafında geçiyor. Kısa ama etkileyici bir roman. Fiyatı:8 TL. Turkuvaz Kitap'tan çıktı!..
Cervantes ödüllü yazar Alvaro Mutis'ten bakın Gabriel Garcia Marquez nasıl bahsediyor:" Altı yılda sekiz kitap. Alvaro'nun tek sayfasını okumak bile nasıl bir yazar olduğunu anlamaya yeter. Onun hem yaşamı hem de yapıtları, o kayıp cenneti asla bulamayacağımızı anlatan kehanetlerdir."

Matruşka Bebekler

Lilly Allen, Chanel'in 2009 PreFall koleksiyonunda yer alan matruşka bebek çantasıyla; beğendim.. Matruşka bebeklerine karşı bir zaafım var. Kendinizinde yapabileceği bir çanta (DIY).
foto:fabsugar

Paris-Moskova temalı Chanel koleksiyonunda ayrıca matruşka bebek baskılı çanta ile yelpaze de yer alıyor.
*********
Konu konuyu açıyor- Pull and Bear'de matruşka bebek baskılı tişörtte 19.90'dan 9.90'a düşmüş. Çok masum bir yüz ifadesi de var. Hemen almalıyım!. Ayrıca Accessorize'da yer alan bez çantayı da es geçmeyin!..
*********
Hatta matruşka bebek baskılı tişörtü giyin ve Eyfel kulesi kolye takın: Olsun sana Paris-Moskova;)

13 Ocak 2009 Salı

Eyfel Kulesi Şeklinde Çanta

"Sex and the City:Movie" filminde Carrie (SJP), üç bin dolarlık Swarovski taşlarla süslenmiş olan Eyfel Kulesi çantasını kullanıyordu. El yapımı bu çantanın taşsızının fiyatı 450 dolar. Topshop'ta 7 ay sonra PVC'den Eiffel kulesi çantası yapmış!.. Onun fiyatı ise 20 pound.
*********
Eyfel Kulesini takılarda kullanmak isterseniz: Accesorize'deki kolyeyi (Fiyatı da uygun:13,5 TL) ve Miss Selfridge'teki küpeyi öneririm.

12 Ocak 2009 Pazartesi

William Rast 2009 Bahar Koleksiyonu

Zincir kolyeler, detaylarda zımbalar, yumuşak deri ceket ve yelekler, kot yelekler ve püsküllü bot.... bu koleksiyonun anahtarları. Kilidi ise kot şortlar ve yırtık kot pantolonlar!..

10 Ocak 2009 Cumartesi

Jean+Deri=

Ya deri ceket üzerine kot yelek giyilecek ya da kolları deri olan kot ceket.. Kate Lanphear'de hem yaptığı styling çalışmasında hem de katıldığı davette bu trendi uygulayanlardan!..

Alexander Wang ve Givenchy'nin 2009 bahar koleksiyonunda da bu trende rastlıyoruz.

9 Ocak 2009 Cuma

Zincir Aşkına!..


Sienna Miller'ın taktığı uzun zincir kolyenin benzerini "sonunda" buldum. Koton mağazasında... Hem de çok iyi fiyata (17.99'dan 4.99'a düşmüş)..Aynı kolyeyi Accessorize da herhalde 50-60 Lira'ya satarlar!..

8 Ocak 2009 Perşembe

Yılan Yüzük

Yılan yüzüğü son iki yıldır severek takıyorum. Bir bakan bir daha bakıyor!..Bu yılda başka markalarda yılan takılara rastlamak mümkün. Bu, benim yüzüğüme benziyor!..

6 Ocak 2009 Salı

Mary Kate Olsen'ın Yüzüğü

Hangisi mi? -Zırhlı olanı: Tüm parmağı kaplıyor.. Elizabeth and James markalarında da bu yüzüğe yer vermişler. Yok satmış!..

5 Ocak 2009 Pazartesi

Pull&Bear Gömlek

Uzun kollu sportif bir gömlek bulmak zor! Mağazalarda ya yarım kollu var ya da kolsuz.. Uzun kollu buldum diye seviniyorsun bu seferde fırfırı, kemeri.. bilumum atraksiyonları oluyor. Pull&Bear tam istediğim gibi bir gömlek yapmış: Düğmeleri de çıtçıtlı... Mağazada görmedim. Bundan sonra daha dikkatli bakarım. Rengide her renk kot pantolonla uyumlu.

4 Ocak 2009 Pazar

Nine West Botlar

%5o indirim uygulayan markalardan biri de Nine West. Bakmanızı tavsiye ediceğim her iki bot hem bağcıklı hem de tokalı:
Cuzza: Gossip Girl (Dedikoducu kız) dizisinin bir bölümünde de giyilmiş. Ayrıca sokak modasında da sıkça bu modelle karşılaşıyoruz.

Undertoe: Ayakkabı botu. Hem önü hem de arkası açık. Pedro Garcia'nın ayakkabı botundan daha güzel ve tabii ki ucuz!..

3 Ocak 2009 Cumartesi

Missoni Pre-Fall 2009

Elbiseleri boğazlı kazakla giymek- ilham alınmalı. Bakınız yıllar önceki Kirsten Dunst'a. Ayrıca bilekte biten botlarla (bootie) mini/midi elbise hiç FENA durmuyormuş.

2 Ocak 2009 Cuma

Nicole Richie'nin Makyajı

Dudaklar: Çıplak. Nicole Richie, Nars'ın Orgasm dudak parlatıcısını kullanıyor. Sephora'da 50 TL. Daha ucuz bir ürün olarakta Rimmel'in Lasting Finish Nudes serisinde yer alan 320 numaralı Nearly Nude rujunu öneririm.
Tırnaklar: Kırmızı ve Bordo tonları. Nicole Richie fotoğrafta kırmızı tonlarında bir oje kullanmış. Konuk editörlük yaptığı zaman Essie'nin bordo rengini önermişti. Kışın bordo rengini kullanmayı seviyorum. Kırmızı renk ojelerden: Flormar 321, Maybelline Candy Apple, Pastel 28 numarayı öneriyorum.