Bu Blogda Ara

27 Kasım 2008 Perşembe

Ne istiyorum:

Pepe Jeans'in Andy Warhol özel koleksiyonunda yer alan Edie tişörtünü. Leopar kaban giymiş, kırmızı ruj ve mavi farlı makyajıyla Edie Sedgwick yani Fabrika kızının resminin basılı olduğu tişörtü.
Bu koleksiyon Türkiye'de sadece Carnevale mağazalarında satılıyor!..

26 Kasım 2008 Çarşamba

Mutlu Ol!

Mutluluk Sabunu (Happy Soap):
Mandalina kokulu. İçeriğinde limon yağı var. Melankolik ruh halinden kurtarırmış ve yorgun cildi sıkılaştırırmış. Vaat ettikleri güzel şeyler. C vitaminin enerjisinden yararlanıyor. Duştan sonra kendinizi energizer yutmuş tavşan gibi hissedebilirsiniz. Benden söylemesi!. Ayrıca uzun süre vücutta kalıyor. Ben çok sevdim. Bitti mi yine alıcam.
Juno:Karının parfümünden biraz fısfısladım. Clinique "Happy". Bu muhteşem kokudan bir fırt çeksene.
Mark: (Parfümü koklar) Şimdi kendimi mutlu mu hissetmem gerekiyor?
(Juno filminden bir diyalog-yazının çıkış noktası:)
Gelelim kesin mutlu edici şeye: Çikolata'ya
Çikolata ve mutluluk arasındaki ilişki bilimsel olarakta kanıtlanmıştır. Çikolata beyindeki serotonin seviyesini arttırır ve mutluluk hissi verir. O zaman ne yapıyoruz? -Bol bol çikolata yiyiyoruz.

Öneri:Magnum Infinity'nin yeni çıkan antep fıstıklısı.. Çikolata düşkünü değilimdir(belki de o yüzden melankoliğim) ama bu çikolatayı yemekten kendimi alıkoyamıyorum!..

25 Kasım 2008 Salı

Kırmızı Ekose Etekler

Etekle giydikleri kıyafetlerin renkleri, çorapları, bilekte biten topuklu bağcıklı botlarıyla ikisi de süper şık!. Farklı!.
fotoğraflar:thesartorialist

İKLİMLER

"Kadınların zekaları, kendilerini seven erkeklerden kalma tortulardan ileri gelir, tıpkı bunun gibi erkeklerin zevkinde de yaşamlarından geçmiş olan kadınların izi kalır."

"Bu aşk komedyasında daha çok sevilenle daha az sevilenin oyununu oynuyoruz!"

Konusu: Philippe ilk evliliğini Odile ile yapar, karısını kıskanır ve onun evde kendisiyle kalmasından ziyade dışardaki eğlencelere gitmek istemesine anlam veremez. Boşanırlar. Philippe bu sefer ikinci evliliğini Isabelle ile yapar. Isabelle dışardaki eğlencelere/toplantılara katılmaktan ziyade evinde kocasıyla kitap okumak ister. Ancak bu sefer Philippe evde oturmaktan sıkılır, dışardaki eğlencelere katılmak ister. Karşımızda Odileleşmiş bir Philippe vardır.Ayrıca rollerde değişmiştir; şimdi Philippe kıskanılan taraftır.

Kitabı bitirdiğimde kendimi şu soruyu sormaktan alıkoyamadım:" Philippe eğer Odile ile karşılaşmamış olsaydı, Isabelle ile evlilikleri nasıl olurdu?" Aşk, evlilik konusunda insana fikir jimnastiği yaptıran, ruh çözümlemeleriyle başarılı bir kitap. Yazılalı 80 yıl olmuş!

ANDRE MAUROIS-İKLİMLER-ENGİN YAYINCILIK-6YTL

24 Kasım 2008 Pazartesi

Zamazingolar

Kullanana kadar yokluklukları pek hissedilmeyen, ama kullandıktan sonra iyi ki almışım dedirten şeyler:
*Diş Macunu Sıkacağı: Aldığım diş macununun yanında eşantiyon olarak geldi. Yandaki kolu çevirmen yeterli! Öyle altından sıktın, ortasından sıktın yok sen üstünden sıktın derdi yok! Ayrıca diş macunu da dibek gibi duruyor;)
*Palmolive Koku Giderici Sıvı Sabun (Mutfak için): Ellerde hiç sevmediğim koku soğan, sarmısak kokusudur. Ne kadar yıkarsan yıka çıkmaz! O zaman plastik eldiven kullan diyebilirsiniz, ancak o eldivenleri kullanmayı sevmiyorum..Palmolive iyi bir boşluğu doldurmuş. Watsons'ta 2 Ytl.
*(Toz, kıl, tüy) toplayıcı: İkea'dan 2 Ytl'ye aldım. Siyah kıyafetler için birebir. Çantamda taşıyorum.

23 Kasım 2008 Pazar

Hep Püskül Hep Püskül

Püsküllü elbiseler, bluzlar, çantalar ve ayakkabılar kışın her mağazada karşımıza çıkmaya devam ediyor. Çünkü in!

Çanta:Stradivarius (79 Ytl)

Geçen sene de modaydı! Sıkı durun 2009 yazında da moda! Özellikle elbiselerde.. Out olcağını mı zannettiydiniz! Alberta Ferreti, Alessandro dell'Acqua, Jill Sander, Undercover
*Undercover'ın tişört elbisesini çok beğendim. Çok beğendiğim varsa az beğendiğim de var demek ki: Jill Sander'ın elbisesi.

22 Kasım 2008 Cumartesi

2009 Chanel Giysileriyle SJP:

Oldu mu Sarah Jessica Paker! Baştan aşağı defile kıyafetini giymek sana yakıştı mı!. Tamam ayakkabın başka markaya ait (Balenciaga), ama yine de olmamış. Chanel'in 2009 bahar koleksiyonunda yer alan çoraplar ille de Chanel giysilerle mi giyilmeli!...

21 Kasım 2008 Cuma

Comme des Garçons Beyaz Tişört

Kalp işlemeli (*) pamuklu (*) beyaz tişört (*) Comme des Garçons marka. İstediğim üç özellik birarada; daha ne olsun! Fiyatı uçmasın!.

Flormar 319

Düzenli kullandığım, bittimi aldığım yegane kozmetik ürünü Flormar'ın 319 numaralı ojesi. Kırık beyaz renk (?) işte fotoğraftaki renk canım..
*Lanvin'in bahar (2009) koleksiyonunda da bu renk kullanılmış. Pembe el çantasıyla da muhteşem ikili olmuş!

20 Kasım 2008 Perşembe

Deri Yelek

İstediğim gibi bir deri yelek buldum: Zara'da.. Ama fiyata bak 160 YTL!! Kesimi ve derisi çok güzeldi; ama yüzaltmış lira :( Aramaya devam..
Topshop'un Punk Couture koleksiyonunda, Alexander Wang'ın kış koleksyionunda (bu yıl Alexander Wang'ın kışı) ve Ungaro'nun 2009 bahar koleksiyonunda da deri yelekler var!

19 Kasım 2008 Çarşamba

Ağırlık Merkezi

Egzersiz rutinimde haftada üç gün (P.tsi-Ç.ba-Cuma) ağırlık çalışması var. Önce 45' kondisyon bisikleti, sonra 30 kez yarım şınav, ardından da gelsin dumbıllar! Esneme hareketleriyle de bitiş.


Önce 1lt.lik pet şişelerle başladım, şimdi de 2.5 kg'lik dumbıllarla çalışıyorum. Öyle "Rocky" gibi erkeksi bir kasım yok! Düzenli olarak ağırlık kaldırdığımda sırt ağrım geçiyor ve daha dik duruyorum -farkında olmadan!.. Bazen kaytardığım da oluyor tabi.
Ayrıca ayak bileğine bağlanan kum torbasından da aldım.Kısa mesafeli yürüyüşlerde onu da kullanıcam. Ev içinde de takıyorum. Özellikle reklam aralarında koltukta otururken ayak bileğinde ağırlıklar kaldır indir. Bayağı işe yarıyor. Fayda faydadır!
Hem kilo vermek, hem bedeninin güçlendirmek hem de kemiklerini korumak isteyenler, ağrılık çalışmalarına başlamalı.

18 Kasım 2008 Salı

Milyonuncu Kez MOSS, KATE MOSS!..

Son zamanlarda bu kombinasyonlardan yararlanıyorum:

1.Mavi Jean + 2.Üzeri desenli beyaz tişört(-bu; iyi bir seçim-) + 3.Üzerine salaş hırka veya ince gri hırka ve üstüne siyah klasik ceket (kat kat) + 4.Bot/Çizme: Ugg, Minnetonka, Siyah düz çizmeden biri + 5.Son vuruş: Fular/Atkı (opsiyonel)

17 Kasım 2008 Pazartesi

Chloe Sevigny Tarzı

Haki mini elbise, leopar desenli topuklu ayakkabı, kot ceket ve siyah Chanel çanta.Bunları Chloe Sevigny birarada böyle güzel kombinler. Salık saçları ve sade makyajıyla da über şık!.. Leopar deseniyle ne gider:Kırmızı; Maviyle ne gider: Kırmızı.. Chloe'nin ruju ne renk: Kırmızı...

Not: Siyah Chanel çanta, olmalı her gardropta. İkinci el olsun, aile yadigarı olsun. Yeter ki olsun. Ancak, taklit olmasın!..

15 Kasım 2008 Cumartesi

Bitkisel Jel Muz Aromalı

Bildiğimiz tatlı jöle işte.. Jölenin kıvamını tutturmak zor dendiğinden uzun zamandır paket halinde beklemekteydi. Ha bugün yaparım ha yarın derken bir ayı buldu. Gerekli olan malzeme de sadece 500 ml. kaynamış su!. İçine meyve koymakta size kalmış. Son iki gündür yapıyorum. Kıvamını da tutturabiliyorum. Ne mi yaptım:

Cam kaseyi ıslattım, sonra kaynamış 500 ml. suda jeli erittim. İçine muzları ekledim. Oda sıcaklığına gelince üzerini önce streç filmle sonra da alüminyum folyo ile kapattım. Buzdolabında 2 saat beklettim. Yeceğimiz zaman kaynamış su dolu bir kabın içinde jölenin olduğu kabı bir 10-15 saniye beklettim. Kabı salladığınız zaman jöle de sallanıyorsa; işlem tamam..Servis kabına ters çevirdim. Sonra da bekletmeden kesip servis ettim!

14 Kasım 2008 Cuma

Klasik diz üstü siyah elbise nasıl giyilir?

Gwyneth Paltrow, Goop'ta klasik diz üstü siyah elbiseyi önce kemerli stilettolarla tamamlamış. Sonra üzerine gri hırka giymiş ve değişik kemer kullanmış. Nasıl buldunuz? Kokteyl kıyafeti bir hırkayla klasik görünüme dönüşmüş.

Klipsli Küpeler

Klipsli küpeleri severim. Bana eskiyi hatırlatırlar. Bakın 2009 baharında da klipsli küpeler çokkk moda!
Andrew Gn, Vivienne Westwood, Marni, Ralph Lauren
Not: Klipsli filli küpelerimle bir adım öndeyim :) Hahehıhihohöhuhü

13 Kasım 2008 Perşembe

Kereviz Salatası

Tat ve koku duyusu da değişebiliyormuş!. Okul yıllarında kerevizin kokusuna bile tahammül edemezdim; şimdi elimde olsa çiçek olarak vazoya koyucam. Neşrettiği kokusunun hastasıyım!.. Ha nergis koklamışım ha kereviz. Abartmıyorum!.. Çok seviyorum. Bu da sevdiğim kereviz salatası tarifim:

  • 1 baş kereviz
  • 2-3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 limonun suyu

Dış yüzeyini bıçakla soyduğunuz kerevizi rendeleyin. Rendelerken, önceden hazırladığınız limon suyu ile arada bir ıslatarak kararmasını önleyin. Rendelenmiş kerevizi yoğurtla karıştırın. İsteğe bağlı olarakta tuzunu ekleyin. En sonda ince ince doğranmış kereviz yapraklarıyla süsleyin.

Not: Kereviz yapraklarının çok olması durumunda bunları soğan, havuç ve tuzla kavurup beyaz peynir ilavesiyle börek yapımında kullanabilirsiniz.

12 Kasım 2008 Çarşamba

Givenchy Pembe Bantlı Ayakkabı (2)

Carine Roitfeld'in Cindy Crawford ile gerçekleştirdiği styling çalışmasında beğendiğim pembe Givenchy ayakkabı yine karşıma çıktı. (Ahhhh! Çok güzeller.) Riccardo Tisci, Givenchy Resort 2009 için yapmış.

Cindy'nin giydiği etekte Lanvin'in Resort 2009 koleksiyonunda yer alıyor. Büstiyer, etek ve ayakkabı uyumu müthiş! Ne de olsa Carine Roitfeld'in parmağı var!

11 Kasım 2008 Salı

Fransız Vogue Kasım 2008

Fransız Vogue dergisinin Kasım kapağında kırmızılar içinde Vanessa Paradis! Pardon yani ben!!


Anlık Mutluluk: Takip ettiğin derginin yeni sayısının çıkması.

10 Kasım 2008 Pazartesi

Zımbalı Bileklik

Bir bileklik bile insanın tarzını değiştirebilir mi? Salaş görüntüyü rock chic'e dönüştürür mü? Ne dersiniz?

7 Kasım 2008 Cuma

EMPIRE DERGİSİ KASIM 2008 SAYISI

Tüm zamanların en muhteşem 500 filmini merak ediyorsanız Empire dergisinin bu sayısını kaçırmamalısınız. Hem yeni fiyatı hem de hediye DVD'si de cillop gibi!. Üçte birini izlemişim yani 172 film. En çokta Miyazaki'nin dört filminin en iyi 500 film içinde yer almasına sevindim: 488. Prenses Mononoke (1997), 339. Ruhların Kaçışı (2001), 275. Komşum Totoro (1988), 230. Yürüyen Şato (2004)
Tüm zamanların en muhteşem 500 filmi listesinde birinci sırada Baba filmi yer alıyor. En son sırada ise (500) Ocean's Eleven var.
Derli toplu güzel bir liste hazırlamışlar. Benim için arşivlik!..
Miyazaki seviyor musunuz? O zaman size bir soru: "LAPUTA" hangi filminde yer alıyor? İlk doğru yanıtı gönderen okuyucumuza Miyazaki'nin son filmi küçük deniz kızı Ponyo'yu izleme şansı :)
Az kalsın unutuyordum! Tüm Zamanların En İyi 10 Türk Filmi'ni belirlemek için bu formu doldurun!

6 Kasım 2008 Perşembe

File Örgü

Geçen sene uzun çizmeleriyle gündemde olan Kate Moss'u tasarımcılar sadece çizme bazında ele almamışlar. Üzerine giydiği file örgü kazağın benzerlerini bu kış Dries Van Noten ve Rodarte koleksiyonlarında bulmak mümkün.
Not: Rodarte'nin el örgüsü hırkasını çok beğendim. Kazaktan ziyade hırkayı tercih ederim!..

5 Kasım 2008 Çarşamba

Pastel Tonları içinde Chloe Sevigny

Chloe Sevigny, Aksesuar Ödüllerinin (ACE) dağıtıldığı geceye pastel tonlarında kıyafetleriyle katılmış. Baştan aşağı Balenciaga içinde. Ben diyeyim açıkmavigri karışımı siz deyin su yeşili elbisesi, bej rengi sandaletleri ve tasma kolyesiyle yine sade ve şık. Tek sorun göz altı kapatıcısının pek fazla işe yaramaması!

Hatırlatma: Bu yıl aksesuar ödülünü Balenciaga'nın baş tasarımcısı Nicolas Ghesquiere kazandı. Ödülünü de Chloe'den aldı.

4 Kasım 2008 Salı

NAMURAT / Nurarıklı

Her gün bir öykü okudum ki çabuk bitmesin! Yazarın gözlem gücü ve bilgi birikimi bir bakmışsınız hop size geçmiş. Kapak tasarımını da etkileyici buldum. Herşeyiyle dört dörtlük bir kitap. Yeni yazarlar keşfetmek isteyenlere öneririm. Pişman olmazsınız! On yedi hikayeden oluşan bu kitapta favorim: Kebikeç... Unutmadan kitap Everest Yayınları'ndan çıktı ve fiyatı: 8 YTL.


Kağıdın ve Matbaanın Kültürel Tarihi'nde kebikeç ile ilgili yazıyı görünce acaba bu nedir demedim; çünkü bir hikayeden zaten bunu öğrenmiştim!

"Bizde eskiden el yazma kitapları güve ve kurtçuklardan korumak için, tılsım olarak kenarına 'Böceklerin Padişahı' olduğu düşünülen 'Keb-i keç' sözcüğü yazılır ve böceklerin Kebikeç'ten korkup kitaplara yanaşmayacağına inanılırdı. Aslı Süryanice olan 'Kebikeç' sözcüğü, kitapları yememesi için kurtçuk ve haşarat üzerinde etkili olan bir meleğin adıdır."

3 Kasım 2008 Pazartesi

Alamet-i Hırka:

Kurt Cobain'in üstüne biraz büyükmüş gibi gelen hırkasını hep beğenirdim. Ama nerden bileyim annemin de böyle bir hırkası olduğunu! Aradığım şey burnumun dibindeymiş, haberim yok! Pastırma sıcakları bi' bitsin, üzerimden hiç çıkarmayacağım. Hırka canavarı çok mutlu...
Alternatif olarak hırkayı kazak gibi yani düğmeleri arkada kalacak şekilde giymenizi öneririm. Geçen sene kışın bu görüntü hafızamda kalmıştı. Uygun hırkada bulunduğuna göre en kısa zamanda-havalar soğuyunca- giyilecek...
fotoğraf:thesartorialist

LOREAL CASTING

Saç sıkıntımı rengini değitirerek giderdim! Loreal'in yeni boyasıyla renk karmaşasına son verdim. Hepsi tek renk oldular. Bir ton koyulaştı, ama farkeden yok.Çıkçıkçık.. Fiyatı da her yerde farkılılık gösteriyor. Aklınızda bulunsun şu an Tansaş'ta indirimde! Amonyak içermeyen bu boyayla saçlarım daha ışıltılı oldu. Sözde kalmadı, tebrikler.